Cursus Boogschieten in Amsterdam / Ouderkerk aan de Amstel

Als je nieuwsgierig bent naar boogschieten of gewoon de locatie eens wil zien kun je gerust eens langskomen om kennis te maken. Ook kun je bij ons een cursus boogschieten doen. De minimum leeftijd om als actief lid aan onze afdeling te kunnen deelnemen is 12 jaar (Vanaf 1 januari van het jaar dat de 12 jarige leeftijd wordt bereikt). Laat wel van te voren even weten dat je langs wilt komen zodat wij van je komst op de hoogte zijn. Graag even een mail naar info@amstelschutters.nl of bel met de voorzitter Theo Duncker (06-80056922) of de secretaris Hub Urlings (06-30558473). Ervaren schutters kunnen te allen tijde als gast op een van de clubavonden komen schieten, wel even je Bondskaart meenemen! Een avond gastschieten kost € 2,-.

Wil je zelf eens proberen?

In de zomermaanden starten wij op onze buitenbaan in Ouderkerk aan de Amstel regelmatig op een zaterdagmorgen een cursus boogschieten voor beginners van vier aaneengesloten cursussen voor nieuwe leden, zo kun je uitproberen of deze sport iets voor je is. Maak wel van te voren even een afspraak of schrijf je in via het aanmeldformulier zodat wij weten dat je komt en we adequate begeleiding kunnen regelen. Kijk op deze pagina voor het actuele cursus overzicht. Deze beginnerscursus van vier lessen kost 50 Euro voor personen vanaf 18 jaar, junioren betalen 25 Euro. Nadat je de cursus hebt gedaan kun je lid worden. Dit lidmaatschap loopt van begin april tot eind oktober en je kunt dan ook op de reguliere dinsdag- en vrijdagavond op onze buitenbaan in Ouderkerk komen schieten.

 

Er zal op de eerste dag van de cursus boogschieten een mentor aan je worden toegewezen. Deze mentor zal je begeleiden en wegwijs maken met de grondbeginselen van de handboogsport. Ben je op een cursusdag verhinderd dan wordt je verzocht dit aan je mentor te laten weten. Indien de mentor zelf die dag is verhinderd doen we ons best iemand anders te vinden om het mentorschap over te nemen. Aangezien je in het begin op korte afstand schiet kan het zijn dat meerdere beginners onder eenzelfde mentor en op hetzelfde blazoen schieten, met een maximum van drie aspirant schutters per blazoen.

Lessen

De lessen voor nieuwe leden worden gegeven op de locatie Ouderkerk op zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00. Kijk op de pagina met het cursusprogramma voor de actuele informatie. In principe zijn er geen kledingvoorschriften, wel adviseren wij om niet al te wijde kleding te dragen, voor de schutters met lang haar is het verstandig om dit in een staartje te binden. De zaterdagochtend is in principe gereserveerd voor de beginnerscursus, onze reguliere clubavonden zijn op dinsdag en vrijdag, in de regel schieten we meestal van 19:30 tot het donker wordt.

Openingstijden

De club is gedurende het buitenseizoen geopend van 1 april tot eind oktober. Er kan in de avonden geschoten worden tot het donker.

  • Dinsdagavond van 19:00 tot donker voor leden
  • Woensdagmiddag van 13:00 tot 17:00 voor leden (in overleg)
  • Vrijdagavond van 19:00 tot donker voor leden.
  • Zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 Beginnerscursus voor aspirantleden
  • Zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:00 voor leden (in overleg)

Adres

Molenpad hoek Weidepad 1191 AB Ouderkerk aan de Amstel

Materiaal?

Het is niet nodig (niet verstandig zelfs) om zelf meteen een boog aan te schaffen. De vereniging beschikt over een aantal bogen (recurve) en tijdens de beginnerscursus mag je daar gebruik van maken. Pas als je voldoende bent getraind en besluit om serieus door te gaan met de sport raden wij aan om zelf een boog aan te schaffen. Een complete set nieuw materiaal kan ongeveer 300 euro kosten. Je kunt het echter zo gek maken als je zelf wilt. Ook zijn er regelmatig 2e hands bogen op internet te koop, maar laat je door je mentor adviseren. Wel vragen wij om op de eerste cursusavond en tijdens de vervolgtraining eigen pijlen te gebruiken (32 inch), als je dat wilt kun je op de club een setje van 3 goedkope maar goede carbonpijlen tegen kostprijs kopen (+/- € 12 tot € 15)

Kosten;

Beginnerscursus;

  • Jeugdleden (12 t/m 17 jaar) € 25,-
  • Seniorleden (vanaf 18 jaar) € 50,-

Contributie

  • Jeugdleden betalen € 5,- per maand (of € 60,- per jaar)
  • Senior leden betalen € 10,- per maand (of € 120,- per jaar)
  • NHB lidmaatschap kost € 5,- per maand extra (of € 59,- per jaar)

De maandelijkse contributie kan via automatische afschrijving worden overgemaakt naar rekening nr. NL 91 RABO 0356 5906 90
t.n.v. Amstelschutters onder vermelding van “Contributie Amstelschutters”

Hits: 446